zondag 11 september 2011

Terug naar de bossen



OPROEP.

Als oud-voorzitter van de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad roep ik mensen met en zonder beperking op om stelling te nemen tegen de plannen van dit kabinet. Onderteken onze petitie www.terugnaardebossen.nl of ondersteun onze acties op een andere wijze.

Sinds de jaren zeventig hebben mensen met een beperking de instellingen verlaten om hun plaats in de samenleving in te nemen. Na jaren van apartheid zijn mensen met een handicap door emancipatie onderdeel van de maatschappij geworden.

Deze vaak zwaar bevochten gelijke kansen en participatie worden nu bedreigd. Het gedoog-kabinet Rutte heeft bezuinigingen aangekondigd op de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, belangenorganisaties van mensen met een handicap of chronische ziekte, Wmo, AWBZ, Fokus, de Wsw, de Wajong, het PGB, de TOG-regeling, het Rugzakje, buitengewone belastingaftrek, ondersteuning lokale belangenorganisaties, enzovoort, enzovoort. Deze bezuinigingen treffen iedereen. Vroeg of laat, we krijgen allemaal met een handicap of chronische ziekte te maken. 

Met onze acties van de afgelopen twee maanden en de ervaring van het 'Survival of the fittest' kampement hebben we veel reacties opgeroepen. Dat sterkt ons om met elkaar door te gaan en op verschillende manieren de onrechtvaardigheid van deze bezuinigingen aan de kaak blijven stellen !!!


Actiegroep 'Terug naar de Bossen'

Mail: terugnaardebossen@gmail.com

Namens de actiegroep Terug naar de bossen:Theo Hendrikse, Sandra Zwagerman, Jeroen Zwart, Mandy Mienes, Jan Dick Bruine, Jan van Slochteren, Gerda Polman, Frans Huijsmans, Harrie Scheurs en Jan Troost. 

Jan Troost


Wilt u onze actiegroep Terug naar de bossen financieel ondersteunen U kunt uw bijdrage storten t.n.v. PCM Boek Wijchen
ING Rekeningnummer: 3636205 o.v.v. terugnaardebossen



Alvast hartelijk dank voor iedere ondertekening!
Biss Schnell,
Wanda

Geen opmerkingen: